miércoles, 19 de octubre de 2022

Projecte interdisciplinar "artistes del passat"

 Aquesta setmana hem donat principi al primer projecte d'aquest curs. Treballarem diferents àrees del currículum sota el títol de "artistes del passat".
Amb aquest projecte ens endinsem en una aventura que fomenta el desenvolupament artístic dels alumnes/as. Acabaran dient allò de «Mamà, vull ser artista!»?
El producte final d'aquest projecte —l'organització d'una desfilada de models «històrica»— entronca amb aprenentatges tan fonamentals com la concepció de la història, l'expressió d'idees, el desenvolupament de la creativitat o l'ús de les noves tecnologies.
Proposem que la situació de partida siga una visita —virtual o real— a un jaciment arqueològic o a un museu. El diàleg enriquit del viscut permetrà que els alumnes i alumnes aprofundisquen en el sentit de la història i se senten implicats en ella.
Els estudiants hauran de preparar una desfilada de models en el qual els equips participants reconstruiran la indumentària de l'època històrica que trien. Per a la seua realització, aplicaran coneixements de diferents àrees. Encara que les Ciències Socials tindran un paper protagonista, també intervindran la creació artística, la comprensió lectora, l'expressió oral i escrita, la creació de dibuixos i gràfics, així com diferents habilitats tecnològiques. Així mateix, practicaran les habilitats emprenedores distribuint rols, recopilant informació i planificant estratègies. Volem que entren en contacte amb l'àrea de Socials d'una manera divertida i dinàmica, i que se senten intèrprets i protagonistes de la història.
No podem perdre'ns aquesta oportunitat de viatjar en el temps.

Ànim!

 I si visqueres en l'Edat mitjana?


 

No hay comentarios: